6 Tanda Penuaan

April 26, 2018


1. Garis-garis halus
Garis-garis halus biasa akan muncul pada usia 30an kerana pengeluaran kolagen dan elastin pada kulit semakin berkurang. Ini menyebabkan muncul garis-garis halus pada kulit.

2. Kulit Kering
Salah satu tanda penuaan adalah kulit menjadi kering. Apabila meningkat usia paras estrogen akan mula merosot dan kulit akan menjadi lebih kering.

3. Kulit Kusam
Kulit akan menjadi kusam disebabkan faktor usia yang meningkat kulit juga cenderung untuk kehilangan kelembapan semulajadi. Akibatnya menjadi tidak berseri.

4. Kedutan pada kawasan mata
Kedutan akan muncul di lingkaran mata yang membentuk seperti bekas tapak kaki burung. Ini
adalah salah satu tanda penuaan.

5. Tompok Hitam
Apabila melakukan aktiviti luar, kulit akan mudah terdedah dengan sinaran UV. Sinar UV bukan sahaja menyerang kulit luaran malah termasuk sel kulit dalaman. Bintik-bintik hitam akan nampak lebih ketara pada lewat usia.

6. Kulit Kendur
Protein yang tidak mencukupi boleh menyebabkan kulit menjadi kendur. Malah kolagen di dalam badan anda semakin berkurang pada usia 40an kerana ia adalah waktu  kritikal untuk aktifkan penjagaan wajah.

Anti Penuaan
Snow Crystal diformulasi dengan 22 bahan semula jadi untuk membantu menegangkan(firm), meremajakan (rejuvenate) dan memperbaiki (recovery) kesan penuaan.
You Might Also Like

0 comments